Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Istraživanje na temu : "Kada su žene najstarije?"

NEWS

OBJAVLJENO:
26.01.2013. u 19:51

Rezultati istraživanja koje je napravila jedna kozmetička kompanija su pokazali da zbog velikog gubitka energije i više stresa žene najstarije izgledaju srijedom u 15:30 sati.Istraživanje je pokazalo i da dvije trećine žena srijedom osjete izrazito veliki gubitak energije. Zbog toga se četvrtina žena okreće slatkišima, kako bi popravile raspoloženje.

  Rezultati istraživanja koje je napravila jedna kozmetička kompanija su pokazali da zbog velikog gubitka energije i više stresa žene najstarije izgledaju srijedom u 15:30 sati.Istraživanje je pokazalo i da dvije trećine žena srijedom osjete izrazito veliki gubitak energije. Zbog toga se četvrtina žena okreće slatkišima, kako bi popravile raspoloženje. "Fascinantno je to da oko 15:30 sati srijedom žene izgledaju najstarije. Kombinacija dosta stresa, posebno uočljivog srijedom, i prirodne popodnevne usporenosti čini da žene izgledaju starije nego što jesu. Također, nekada su potrebna 72 sata da se uoče efekti konzumiranja alkohola pa se, ako konzumirate alkohol tokom vikenda, to vidi tek u srijedu", kazala je Nichola Joss, ekspert za kožu kompanije St. Tropez. Rezultati su pokazali i da žene mrze ponedjeljak te da njih 37 posto loše spavaju ponedjeljkom navečer, prenosi The Telegraph. "Efekt nedostatka sna se na licu primijeti tek nakon 48 sati, što još više doprinosi tome da žene srijedom izgledaju starije nego što jesu", dodala je Joss.Istraživanje je pokazalo i da je četvrtak dan kada žene najčešće imaju seksualne odnose pa zbog toga ne treba iznenaditi činjenica da čak 60 posto njih kaže da im je petak najsretniji dan u sedmici.   Armin Sajnica  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus