Osjetite Sarajevski filmski spektakl u vašem domu
Osjetite Sarajevski filmski spektakl…
Dvanaestog avgusta, samo jednim klikom možete postati dio Sarajevo Film Festivala.
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor ovoga ljeta
Neka magična Orhidelia bude vaš izbor…
Terme Olimia s cjelokupnom i kvalitetnom wellness i selfness ponudom poziva…
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto u Termama Tuhelj
Ljeto je period kada najviše razmišljamo o odmoru s obitelji i prijateljima.

Danis Tanović: Novo filmsko ostvarenje svoju premijeru će doživjeti na "Berlinaleu 2013"

NEWS

OBJAVLJENO:
26.01.2013. u 14:43

"Epizoda u životu berača željeza", najskorija koprodukcija oskarovca Danisa Tanovića, čiji su producenti "SCCA/pro.ba", pariški "ASAP" i "Vertigo/Emotion" iz Ljubljane, bit će premijerno prikazan u zvaničnoj konkurenciji "Berlinale 2013" gdje će se natjecati za "Zlatnog medvjeda".

  "Epizoda u životu berača željeza", najskorija koprodukcija oskarovca Danisa Tanovića, čiji su producenti "SCCA/pro.ba", pariški "ASAP" i "Vertigo/Emotion" iz Ljubljane, bit će premijerno prikazan u zvaničnoj konkurenciji "Berlinale 2013" gdje će se natjecati za "Zlatnog medvjeda". Film je obrada stvarnog događaja o diskriminaciji i otuđenju. Glavni junak Nazif izdržva obitelj sakupljajući staro željezo a s obzirom da je supruzi Senadi odbijena neophodna, liječnička pomoć za pobačaj on će pokušati vlastitim snaga spasiti njezin život. Posvuda je tražio pomoć, skupljao željezo da bi dobio potrebna sredstva, ali sve je bilo uzalud. Glavne uloge su povjerene ne profesionalnim glumcima Nazifu, Sandri te Šemsi Mujić kao i Senadi Alimanović. d802b2a16081309039cbf25d504bf34e_prev U tehničkoj ekipi su Erol Zupčević, direktor fotografije, montaža je povjerena Timuru Makareviću, dok se za zvuk pobrinuo Samir Foco. Tanović je i tvorac scenarija a producenti su Amra Bakšić- Čamo i Čedomir Kolar. Izvršni producenti su Adis Đapo i Adnan Beširović. Tanović već priprema i novo ostvarenje koje će, navodno, snimati u Indiji! Glavnu ulogu će tumačiti tamošnja zvijezda, Emraan Hashimi čiji su filmovi "Once Upon a Time in Mumbai" i "Gangster", predstavljeni na brojnim svjetskim festivalima. Glumca je Tanoviću otkrio reditelj Anurag Kashyap, koji će i producirati djelo zajedno sa galskim "ASAP Filmom" i indijskim kućama "Dar Motion Pictures" i "Shikhya Entertainment".   Džana Mujadžić  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus